Evaluatie natuur en begrazing Maashorst

DE MAASHORST 1 1 Comment

 

aan Alle Regionale Inwoners

Evaluatie natuur en begrazing Maashorst voor toekomstige inrichting

 

Nistelrode, 22 mei 2020

De uitkomsten/conclusies uit het belevingsonderzoek “Hoe voel jij je in De Maashorst?”, dat in oktober/november 2019 door de Maashorstburgers/Dorpsraad Nistelrode is uitgevoerd, heeft er mede toe geleid om een breder onderzoek door een onafhankelijk onderzoekbureau, Arcadis, uit te laten voeren.

Arcadis kiest hiervoor een compleet andere benadering, waardoor de uitkomsten van ons onderzoek daarmee niet te combineren zijn. Onze inspanningen om onze resultaten daar toch in mee te nemen hebben helaas geen resultaat opgeleverd.

Het onderzoek bestaat uit een aantal meerkeuze en open vragen waarbij de open vragen zich uitstekend lenen om jouw ervaringen en wensen voor de toekomstige inrichting duidelijk te omschrijven.

De vragenlijst is te vinden via deze link  of via de De Maashorst: www.allemaalmaashorst.nl 

Voor wat betreft het invullen van de vragenlijst nog een kleine toelichting. Zoals jullie weten zijn er na het ongeval in januari jl. op de Karlingerweg door het Maashorst bestuur een aantal tijdelijke veiligheidsmaatregelen genomen en werd het gebied de Slabroekse Bergen afgesloten voor de taurossen. Deze situatie is op dit moment nog steeds van kracht.
De door Arcadis geschetste gebiedsindeling in de vragenlijst (kaart Maashorst) betreft de begrazingsinrichting van het gebied zoals die was op het moment van het incident op de Karlingerweg. Dus een situatie waarbij de grote grazers ook een deel van het Slingerpad in de dichte bebossing tot hun beschikking hadden. Afhankelijk van het resultaat van dit onderzoek heft het Maashorst Team deze tijdelijke maateregelen op en gaat terug naar het gebied zoals het toen was. Zie hiervoor het verklarende kaartje in de vragenlijst.

We zijn blij om op deze manier je optimaal te kunnen informeren voor je bijdrage om met elkaar voor een breed draagvlak te zorgen voor de toekomstige inrichting van ons mooi unieke natuur- en recreatie gebied. De Maashorstburgers doen hun uiterste best om jouw stem in de verdere uitwerking duidelijk in beeld te brengen.

Dit onderzoek geeft de regionale inwoners de kans om de toekomstige inrichting mede te bepalen en het is daarom een belangrijk moment om nu even tijd te maken om daarvoor je stem te laten horen. Wacht niet te lang met je reactie want de deadline staat op 10 juni 2020.

Voor verdere vragen kun je altijd contact opnemen met de Maashorstburgers per mail dorpsraadnistelrode@gmail.com 

Bij voorbaat dank voor je steun en veel succes met het invullen van de vragenlijst.

Namens projectgroep Maashorstburgers,

Arie Kemps voorzitter

arie.kemps@live.nl 


  1. Jos van Hezewijk - juni 18, 2020

    NEE DUS: Afhankelijk van het resultaat van dit onderzoek heft het Maashorst Team deze tijdelijke maateregelen op en gaat terug naar het gebied zoals het toen was.
    En het onderzoek is geen afspiegeling van de bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *