CC Nesterlé: Het Gebouw

Cultureel Centrum Nesterlé 0 No Comments

Hoe gaat het nieuwe cultureel centrum eruitzien?

Bij het ontwerp van het gebouw is zoveel mogelijk rekening gehouden met de historische en karakteristieke waarde van het gebouw in het dorpsbeeld. Er lopen nog discussies over de kleurstellingen van de gekozen buitenmaterialen en over de glaspui op de benedenverdieping.

Maquette

In de maquette geeft de U-vorm de gerenoveerde jongensschool met nieuwe binnenplaats aan. Het grotere gebouw aan de linkerkant is de nieuwe multifunctionele podiumzal. Deze niuew podiumzaal komt op de plaats van het huidige parkeerterein, en grenst aan de Parkstraat.

Maquette cultureel centrum

Plattegrond.

De huidige ingang van de bibliotheek blijft gehandhaafd als hoofingang voor het niuewe gemeenschapshuis. De bibliotheekruimte (okergeel) blijft behouden voor de bibliotheek, waarij de verschillende doorgangen naar de nieuwe foyer en bar afsluitbaar worden gemaakt. Boven de binnenplaats (groen) komt een ruimte (geel) met biljarttafels (donkergroen) die door de diverse verenigingen gebruikt kunnen worden. De grote hal links is uitgerust met een groot gelijkvloers podium en een uitschuifbare tribune. De podiumzaal heeft balkonruimten voor toeschouwers en verder ruimtes voor opslag en technische installaties. Behalve de foyer zijn er nog enkele vergaderruimten o de betgane grond en op de eerste verdieping.

Omdat de nieuwe parkeerplaatsen achter het gebouw gepland zijn is er ook een ruime achteruitgang grenzend aan de biljartzaal. Het geheel is uitgerust met alle benodigde voorzieningen zoals bar, keuken, meubilair en gehandicaptenvoorzieningen. Op dit moment wordt er nagedacht over duurzame verwarmingssystemen zoals warmtepompen.

Plattegrond cultureel centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *