Succesvolle bijeenkomst voor starters 7 februari 2012

Starterswoningen 0 No Comments

Zoals u wellicht al gelezen hebt op de website van de dorpsraad Nistelrode of in DeMooiBernhezeKrant was er gisterenavond bij de Rabobank Bernheze-Maasland een bijeenkomst over het CPO-project Laar/Achterstraat voor starters.

In het plan Laar/Achterstraat waarvoor het bestemmingsplan al voorbereid is en dat in zijn totaliteit 44 nieuwbouwwoningen bevat, zijn 6 kavels gereserveerd voor CPO voor starters. De starters verenigen zich als collectief en treden gezamenlijk op als projectontwikkelaar. Zij selecteren zelf een architect die hun woningen ontwerpt op basis van alle specifieke wensen. Vervolgens wordt ook een aannemer geselecteerd die de woningen mag bouwen. Door deze groepsinspanning wordt de totale kostprijs  verlaagd. Hierdoor wordt het voor jongeren wellicht toch mogelijk om een woning te kopen ondanks de recent ingevoerde strengere hypotheekeisen. Wij denken hierbij aan alleenstaanden of stelletjes die binnen 2 jaar in staat zijn om op basis van hun inkomen en overige financiële middelen een investering van rond de EUR. 170.000,– te kunnen realiseren.

Een samenwerking tussen de Dorpsraad Nistelrode, de Gemeente Bernheze, Rabobank Bernheze Maasland en Frans Daverveld van  Projectbureau Davelveldadvies leiden tot een goede opkomst voor het CPO project Laar/Achterstraat.

Arie Kemps ( voorzitter Dorpsraad Nistelrode ) begon te vertellen over de geschiedenis van dit CPO project. Hierna was het de beurt aan Frans Daverveld die een duidelijk, overzichtelijk verhaal vertelde zodat iedereen begreep hoe nu een CPO-project in elkaar zit. Hierna was het nog de beurt aan Hans vd Pas ( Wethouder Gemeente Bernheze ) die nog wat details vertelde en vragen beantwoorden over de tot stand komen van de grondprijs.

Nadat iedereen zijn vragen had kunnen stellen vroeg  Arie Kemps aan de jongeren in de zaal wie er  na deze informatie serieus interesse heeft om verder te gaan met dit CPO project en dus aanwezig wilde zijn bij een nieuwe bijeenkomst.  Vele jongeren  staken de handen op en daarom is er een vervolgbijeenkomst gepland voor over 3 weken.  Bij deze bijeenkomst kan iedereen zijn vragen stellen aan Abdel Kader ( projectleider Gemeente Bernheze ) en Frans Daverveld zodat er nog een duidelijker beeld van het project komt.
Ook interesse voor het CPO project Laar/Achterstraat of wil je meer informatie, neem dan contact op met Arie Kemps Dorpsraad Nistelrode.  Arie.Kemps@planet.nl of bel met 06-53359017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *