DEBAT TOEKOMST GEBIED MAASHORST

Algemene informatie 12 12 Comments

ZONDAG 6 OKTOBER 2019 VANAF 13.00U IN DE PUL UDEN


 1. j ceelen - oktober 4, 2019

  hoi ik vind het een mooi stuk natuur.en kom er graag.
  jammer dat er zoveel bomen kapot gaan.
  graag het hele gebied open stellen voor de fietsers, niet alleen waar ze ons naar toe willen hebben. Fietsknopenpunten.
  dieren die iedereen meebrengt moet aangelijnd worden. dus niet los laten lopen.
  de fiets paden zijn eigenlijk niet gemaakt voor E-Bikes deze gaan te snel. Gevaarlijk

 2. A. Mulder - oktober 7, 2019

  De Maashorst is een prachtig gebied , alleen sinds er alle soorten koeien lopen
  is het niet leuk meer en angstig om daar te fietsen en te wandelen , ik vind de koeien veel overlast geven en wat denk je van de uitstoot wat ze produceren .
  De boeren moeten hun koeien opruimen en daar komen er steeds meer bij , net zoals in Keent .

 3. K. Hendriks - oktober 8, 2019

  Ik loop gemiddeld 4 keer per week in en door het Maashorstgebied. Een prachtig gebied, met name door de diversiteit van het geheel en de aanwezige dieren.
  Van mij mogen ook de grote grazers blijven; ik heb nog nooit enig ongemak of enige dreiging/onveiligheid ervaren, al loop ik er tot op 2 m langs. Uiteraard moet je zelf waakzaam zijn, bijv als er jongere kalfjes bijlopen; en je moet ze natuurlijk niet uitdagen met bijv blaffende honden.
  Hopelijk kunnen de vier betrokken gemeenten tot een eenduidig beheer komen.

 4. A. Ruijs - oktober 8, 2019

  Prachtig om zo’n mooi gebied als achtertuin te hebben. Maar het mag toch niet zo zijn dat het onveilig is door de grote grazers. Er zijn te veel (bijna) incidenten gebeurd. 
  Dus weg met die grote grazers, ook al gaat dat ten koste van de bio-diversiteit, veiligheid staat voorop!

 5. A. Ruijs - oktober 8, 2019

  Heel fijn om zo’n mooi gebied als achtertuin te hebben. Maar het mag toch niet zo zijn dat het onveilig is door de grote grazers. Er zijn te veel (bijna) incidenten gebeurd. 
  Dus weg met die grote grazers, ook al gaat dat ten koste van de bio-diversiteit, veiligheid staat voorop!

 6. Ton Ulijn - oktober 9, 2019

  Ben regelmatig in de maashorst om er te wandelen [ 1 keer per week].
  Voel me steeds meer onveilig door de dieren er lopen. Ervaring van een paar weken geleden is dat ik er op een bankje zit en plots achter mij een taurus staat op ongeveer een 1/2 meter afstand en draai je om en dan kijk je tegen de kop van zo n stier. Nou heb ik gehoord en gezien dat het voor mensen met rolstollen en dergelijke een extra poort is gemaakt en dat lijkt mij ook nogal angstig.

 7. C. van Dijk - oktober 11, 2019

  Het is een mooi gebied waar ik graag en regelmatig kom en je vooral op doordeweekse dagen tot rust kunt komen. Ik ben wel van mening dat het 2 verschillende gebieden zijn. Waar het tussen Oss, Herpen en Schayk beter voor de mens/recreatie ingericht is het gebied tussen Uden, Nistelrode en Schayk meer een reservaat voor Wisenten en Taurossen. Door alle omheiningen en afsluitingen die dwars door het gebied lopen komt dit het gevoel van natuurgebied niet ten goede. Ook zet ik mijn vraagtekens wat de veiligheid in dit gebied betreft? Voorheen met de Schotse Hooglanders was dit nooit geen probleem. En of je het een natuurgebied of pretpark wilt noemen maakt mij niet zoveel uit. Belangrijker vind ik de toegankelijkheid en daarbij horende veiligheid waar mijn voorkeur uit gaat naar het beleid in de omgeving van Herpen.
  Aan de Udense zijde zijn ze naar mijn idee te ver doorgeslagen in het natuurbeleid.

 8. Jan v Bakel - oktober 11, 2019

  Een prachtig mooi natuur gebied.fijn om in te vertoeven de vogels te horen fluiten/
  Het zou voor de veilgheid goed zijn als de grote grazers worden opgeruimd. Ik heb nare ervaringen met die grote grazers gehad o.a. 4 dames uit Utrecht waren middels knooppunten door de maashorst aan het fietsen. Tot de Karlingerweg een tauroskoe met kalf stond op het fietspad en een kudde taurossen niet ver daarvan af. De dames moesten terug durfde niet verder maar wisten niet hoe welk pad pad ze moesten volgen om hun einddoel te bereiken. Dus grote grazers terug naar waar ze oorspronkelijk vandaan komen.Het wordt steeds onveiliger voel me niet meer op m,n gemak.

 9. Marianne Koeter - oktober 11, 2019

  Ik rijd paard op de Drie Linden in Zeeland. Jaren geleden konden wij door klaphekken het gehele gebied in. Door de komst van de runderen is het gebied waar wij mogen rijden heel beperkt geworden. Wij moeten , vanuit de manege, om de omheining heen rijden , waardoor de rit van 1 uur wekelijks bijna hetzelfde is. Er is een proef geweest met een rechtstreekse doorsteek naar “de overkant”.  Nu is daar een poort met een klaphekje er naast. Fijn voor de fietsers en wandelaars , maar de opening is zo smal dat de paarden en pony’s er niet door kunnen c. q. door durven. Is hierover geen overleg geweest met de manege?  De oplossing is dat het lage paaltje aan de achterkant verder weg geplaatst wordt, zodat de opening stukken wijder wordt. Is er iemand die hier voor kan zorgen?  De ruiters zullen hier erg mee geholpen zijn, zodat we ook een keer in een ander deel van de Maashorst van de mooie natuur kunnen genieten. 

 10. 1. Het is een prachtig gebied waar vele mensen, ook wij, graag zijn om te wandelen, fietsten. Natuur is enorm belangrijk voor ons als mens!
  2. Ik volg de ontwikkelingen niet exact maar wat ik wel vind : er is enorm veel geld van alle burgers in de ontwikkeling gestopt, prima! Het is nu wel zo dat de ontwikkelingen in stand gehouden moeten worden en niet doordat er crisis binnen het bestuur en de verschillende gemeentes een andere visie hebben teniet wordt gedaan. Er worden nu vruchten geplukt door de Maashorst meer te exploiteren door horeca enzo. Dit mag wellicht meer gebeuren. Zodat de middelen terug verdiend worden en dat het gebied instand gehouden kan worden met zijn eigen verdiensten. Zeker als je bedenkt dat ook inwoners van de gemeente die deels in de Maashorst liggen het financieel moeilijk hebben. Of het geld had naar de zorg kunnen gaan in de gemeentes. Het is ook hun geld wat geinvesteerd is, dit mag niet zomaar verwaarloost worden.
  3. Ik woon er, met veel plezier! Daarlangs is de natuur ook heerlijk om te wandelen.

 11. Mooi gebied ik kom er graag. Door mijn agrarische achtergrond ben ik niet zo bang voor de grote grazers. Maar helaas zijn er veel mensen die dat wel zijn en om die reden niet meer in de maashorst komen.. En dat vind ik erg jammer. Dat je van iets bang bent daar kan je niet veel aandoen maar er moet vlg mij toch een manier gevonden kunnen worden zodat iedereen van dit prachtige gebied kan blijven genieten.

 12. Ik liep bijna elke dag over het slingerpad, heerlijk door de natuur wat ik niet begrijp is waarom men de grote grazers ook daar op laten lopen levensgevaarlijk voor fietsers en wandelaars, hou in ieder geval het slingerpad vrij van deze beesten!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *