Wilt u een 2de supermarkt in Nistelrode?

Algemene informatie 8 8 Comments

Kom dan 30 november naar de Commissie Ruimtelijke Zaken

‘Nistelrode snakt naar een discounter’, dat stond onlangs te lezen in het Brabants Dagblad. Alle dorpen in de omtrek van vergelijkbare grootte hebben twee supermarkten, maar Nistelrode heeft er maar één. Er is daarom dringend behoefte aan een discount supermarkt. Dan kunnen ook de mensen uit Nistelrode (extra) goedkoop in eigen dorp hun (dagelijkse) inkopen doen.

De kwestie van een tweede supermarkt in Nistelrode speelt al lang. Onze dorpsraad is er al mee bezig vanaf 2012. Er zit tot nog toe weinig schot in de zaak omdat er in het zogenaamde ‘Kernwinkelgebied’ (hoofdwinkelstraat tussen Heuvelstraat/Beekgraaf en Raadhuisplein) geen 5000 m² beschikbaar is voor een supermarkt van 1500 m² en circa 100 ruime parkeerplaatsen.

Samen met een van de discount supermarkt ketens en Rob de Winter, de eigenaar van de oude garage aan Weijen 60-62, is er  daarom gekeken naar de mogelijkheden om een supermarkt te vestigen op zijn locatie. Die blijken uitstekend te zijn! Er is ook gekeken naar het leegstaande Brouwershoeve terrein. Dat past niet qua vorm en prijs. Bovendien vinden wij als dorpsraad dat een massief supermarktgebouw niet past bij het knusse Raadhuisplein. Daarom stellen wij ons graag achter de plannen om aan Weijen 60-62 een supermarkt  te vestigen. Dat is echter in strijd met het gemeentelijke beleid. Dat wil alle winkels concentreren in het ‘Kernwinkelgebied’. Op zich genomen is dat juist. Maar voor een tweede discount supermarkt is er dan geen plaats in Nistelrode!

Op woensdagavond 30 november om 19.30 uur bespreekt de Commissie Ruimtelijke Zaken van de gemeente onze wensen. Dan komt ook een protestbrief aan de orde van een aantal winkeliers en caféhouders uit het Kernwinkelgebied die tegen een supermarkt aan Weijen 60-62 zijn. Zij vrezen dat dan het aantal passanten in de kom afneemt, wat uiteindelijk zal leiden tot leegstand.

Het debat daarover kan nog spannend worden. Kom daarom woensdagavond 30 november om 19.30 uur naar het gemeentehuis. Dan kunt u zelf rechtstreeks horen wat onze politici en bestuurders denken over het al dan niet toestaan van een Aldi aan Weijen 60-62.

 


 1. herman fahner - november 25, 2016

  mijn vrouw en ik zijn voor de discounter , en er is een wet van brussel die zecht dat er concurentie moet zijn , wie zijn die middenstanders dan om deze naast zich neer te leggen met vriendelijke groeten herman.

 2. Het is een prima idee om in Nistelrode een 2de supermarkt toe te laten en zeer zeker aan de Wijen 60-62 even buiten de kom, ook mede aangaande de afsluitingen tijdens kermis,carnaval en braderie enz.

 3. visschers - november 26, 2016

  ik vindt dit een prima plan, een tweede supermarkt in Nistelrode is zeker geen

  overbodige luxe

 4. visschers - november 26, 2016

  wij vinden dit een uitstekend plan, een tweede supermarkt is zeker geen overbodige luxe

 5. een goed idee een winkel erbij . dan loopt die andere grootgrutter iets harder voor zijn klanten in Nistelrode, die in Uden en Heesch hebben het goed voor elkaar .maar die denken met andere winkels mee?

 6. Nistelrode, waak voor uw leefbaarheid!
  Wat is er afgelopen jaren al niet verdwenen aan ons winkelbestand. Natuurlijk kennen we 1 hele grote ( Van Tilburg ) die ook zorgt voor veel werkgelegenheid en enkele hele, goede vernieuwende ondernemers ( o.a. Van Mook ) maar wat is er hier al niet allemaal verdwenen? Enkele voorbeelden? Denk aan Timmers, Van de Akker en Van der Heijden aan de Heescheweg, denk aan ons cafébestand met het grote verlies als Van den Heuvel, Van Duren en De Brouwershoeve, tevens een erg lelijke extractie in het toch eens zo fraaie gebit van ons dorpshart/-plein. Op de plek waar de Aldi zijn oog nu heeft laten vallen zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Destijds een bloeiende garage en verkooppunt van benzine, auto’s en bromfietsen. Daarnaast schilder van der Ven, voorheen de vestigingsplaats van Van Tilburg, Schuin daar tegenover de bakkerij en slijterij van Wolters. Tegenover Nick van Lokven de maalderij van Herckenrath. Kortom…er is geen enkele reden om ons winkelbestand nu alleen te beperken tot het al toch al drukke centrum. Er is niets mis met een lintbebouwing met her en der winkeltjes van creatieve ondernemers. En enige concurrentie voor de Jumbo kan zeker geen kwaad, lijkt mij.
  Dus beste Stichting, luister naar uw inwoners en, letterlijk en figuurlijk, ga en sta voor de zaak. Succes.

 7. edith de wit - november 28, 2016

  ik zou heel graag willen komen. Maar hebben een avondwake. Namensmensen met een beperking zeg ik JA op een 2e supermarkt.  Nu als ze t bij de jumbo niet hebben, hebben wij een probleem. Met een 2e winkel niet. Meer keus. Meer concurrentie.  Ik zie alleen maar plus punten. Evt op kromstraat. Daar heeft heeeel lang de edah gezeten. Prima locatie met parkeergelegenheid. 

 8. M.J. van de Laar - november 28, 2016

  Jumbo in Nistelrode heeft bewezen dat 1 supermarkt niet voldoende is om alle inwoners te voorzien van hun dagelijse boodschappen.
  Iedere week worden wij als klant gecofronteerd met lege schappen.
  Jumbo ontvangt al jaren vele klachten hierover, maar krijgt het niet voor elkaar om hun winkel voldoende te bevoorraden.
  Dit dwingt mij en vele andere dorpsbewoners om in Heech boodschappen te gaan doen.
  Boodschappen doen in Heesch heeft als bijeffect nadelige gevolgen voor de middenstand in Nistelrode .
  Wat wel opvalt is dat de tegenstemmers van een tweede supermarkt, wel allemaal panden huren van Lorijn, vreemd!
  Opmerkelijk is het ook dat wethouder Wijdeven tegen de komst van een tweede supermarkt is,terwijl hij goed geïnformeerd is over de problemen bij Jumbo.
  Hoogste tijd dus dat de Burgemeester,Wethouders en Raadsleden
  opkomen voor de belangen van de inwoners van Nistelrode en dat wij binnenkort een tweede supermarkt in het dorp mogen begroeten.

  H

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *