GROTE GRAZERS JAGEN DE RECREANTEN DE MAASHORST UIT

DE MAASHORST 0 No Comments

Met de inhoud van de evaluatie van het veiligheidsgevoel van Arcadis in gedachte volgen wij de laatste publicaties in het BD en recreëren regelmatig in dit mooie gebied. De corona gedragsrichtlijnen vormen een nieuwe leefwereld met als gevolg dat de thuis werkende populatie en hun gezinnen uit de directe omgeving snakken naar rustgevende ontspanningsmogelijkheden. Dit mooie natuur gebied wordt daardoor meer als voorheen bezocht om de stressvolle werktijd af te wisselen met andere sportieve ontspanningsactiviteiten in het gebied.

Deze activiteiten bestaan uit o.a.  wandelen met of zonder hond, vrij rond struinen, mountainbiken en fietsen waarbij het hele gebied doorkruist wordt. Voor deze tochten worden de  verbindingspaden tussen de omringende kernen steeds intensiever gebruikt. Bij regelmaat treffen ze daarbij onverwacht de grote grazers op hun pad die hun de doorgang blokkeren. Doordat deze paden op een aantal plaatsen in het dichtbeboste begrazingsgebied geen alternatieve route bieden zien we regelmatig dat de voorgeschreven veilige afstand tussen de grazers en de recreant absoluut niet te handhaven is. Als dit een rolstoel of scootmobiel betreft is er echt geen ruimte om op dat smalle pad met omringende bomen om te draaien om de richtlijnen op te volgen.

Laatst hadden we onze fietsen kort geparkeerd naast een van de drukke fietspaden, de Udense dreef, om vervolgens na afloop van onze korte wandeling vast te stellen dat een aantal taurossen het beheer daarvan overgenomen hadden ( zie onderstaande foto) De keuze tussen of te voet naar huis of toch maar omzichtig je fiets op te halen stelde ons voor een groot dilemma…..

Lees het volledig relaas van een enthousiaste recreant.  Klik hierop BDpublicatie23-11-2020 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *