Actuele status juni 2011

Starterswoningen 0 No Comments

Op 2 mei heeft Frans Daverveld een presentatie verzorgd over de voor en nadelen van een  CPO aanpak voor het bouwen van je eigen huis tegen een verlaagde kostprijs. Het jongeren platform Bernheze Solidair heeft deze avond samen met de dorpsraad georganiseerd waarbij een 14 tal belangstellenden uit Bernheze aanwezig waren. Op het eind van deze avond werden de belangstellenden verdeeld over de diverse dorpen waarbij de meeste afkomstig waren uit Nistelrode. Afgesproken werd dat de dorpsraad de volgende stap voor Nistelrodenaren zou verzorgen en dat Jongeren platform Bernheze de voortgang voor de andere dorpen zou waarborgen.
Inmiddels hebben zich nog meer belangstellenden uit Nistelrode bij de dorpsraad aangemeld en is op 6 juni a.s.  de volgende bijeenkomst voor deze groep gepland. Tijdens deze bijeenkomst die van 19.30 tot 21.30 gehouden wordt bij de Rabobank Bernheze in Heesch worden de belangstellenden aan elkaar voorgesteld waarbij hun woonwensen zo goed mogelijk verzameld en naar een gezamenlijk starterconcept met een passende kostprijs vertaald worden. Aanvullend wordt er door de Rabobank een duidelijke presentatie gegeven over de financieringsmogelijkheden van zo/n CPO project en wordt het geheel afgesloten met de eerste stappen voor het opzetten van een vereniging en het vormen van een bijbehorend bestuur.
Intussen heeft de dorpsraad nog contact opgenomen met de gemeente om inzicht te krijgen in de mogelijke locaties waar zo’n CPO project in Nistelrode uitgevoerd kan worden. Het Master plan wonen fase 2 dat nu ontwikkeld wordt voorziet in CPO mogelijkheden. De eerst vrijkomende bouwplaats is gepland op het gebied Laar-Achterstraat waarvoor op dit moment de voorbereidingen getroffen worden om de randvoorwaarden voor de bouw te bepalen. Dus de juiste timing voor het opstarten van een CPO project.
Bent u als lezer of een van uw kennissen geïnteresseerd om als nog aan te sluiten bij deze toekomstige groep van huiseigenaren en middels zelfwerkzaamheid een lagere kostprijs te realiseren meldt u zich dan direct aan bij de dorpsraad middels een E-mail gericht aan info@dorpsraadnistelrode.nl of stuur een brief naar de dorpsraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *