Nieuwe kostenbesparingen voor CPO projecten

Starterswoningen 0 No Comments

De hiervoor verantwoordelijke wethouders hebben een opiniërende notitie (Notitie Betaalbaar Wonen Bernheze) geschreven over de voorgenomen aanpak om de kostprijs voor CPO nieuwbouwwoningen te verlagen. Dit voorstel waarvan een kopie op onze website opgenomen is toont nieuwe perspectieven zoals bv: 

• Verlaging van de grondprijs
• Aanvullende Starterslening
• Duokoop, een bijzondere financiering van de grondkosten
• Extra besparingen middels prefab bouwsysteem

Over deze zaken is uitvoerig in de commissievergadering RZ gesproken waarbij verschillende politieke partijen hun mening hierover gegeven hebben. Samengevat gaf dit een beeld dat de gemeente zich bovenmatig in wil spannen om de kostprijs van een grondgebonden nieuwbouw starterswoning te verlagen naar om en nabij EUR. 160.000,–. De dorpsraad heeft hiervoor al promotie gemaakt en een 5 tal kandidaten hebben zich gemeld.

Het is de bedoeling dat de raad zich uitspreekt over deze mogelijke besparingsacties en dat we met de belangstellenden een afspraak maken om samen met de daarvoor verantwoordelijke ambtenaar meer inzicht te krijgen in deze mogelijkheden. Diegene met interesse kunnen zich melden via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *